miercuri, 24 noiembrie 2010

Ai carente de vitamine? Daca da -afla necesarul zilnic recomandat.


Simptome care indicã anumite carente de vitamine.
Multe simptome supãrãtoare cãrora nu le gãsim cauza pot fi datorate unei carente vitaminice.
Vitaminele sunt substante organice care actioneazã drept catalizatori în procesele metabolice ale organismului.
Ele nu furnizeazã în mod direct un surplus de energie sau de calorii, ci actioneazã mai subtil, asigurând buna functionare a 
proceselor metabolice si, cum organismul nostru nu le produce, ideal este sã ni le procurãm din alimente.

Oboseala
Oboseala - cel mai comun si banal "simptom" al epocii noastre. Poate avea multiple cauze - stresul, activitatea intensã,diverse afectiuni mai mult sau mai putin grave, dar se poate datora si unui deficit de vitamine (A, B1, B3, B12, E, K). Încearcã sã-ti suplimentezi dieta cu alimente bogate în elementele amintite si vei vedea cã lipsa de vlagã se va atenua progresiv.


Probleme cu pielea
Este asprã, uscatã si se exfoliazã usor? Poate fi vorba despre o carensã în vitamina A, B3 sau E. Pe lângã alimentele bogate în 
aceste vitamine, se poate procura soluþia de vitamina A care se poate aplica local pe zona cu probleme. Dacã ai buzele crãpate este posibil sã fie din cauza lipsei de vitamina B3.

Anemia
Esti tot timpul obositã, ai ameþeli si esti mai palidã -anemia nu apare numai prin lipsa de fier, ci si prin deficitul de vitamine -B6, B12 si acid folic.


Nervozitatea si insomnia
S-ar putea sã nu ai rezerve suficiente de vitamine - B1, B6 si B12.


Cãderea pãrului
Încearcã sã mãresti aportul de vitamina B6 si de zinc!


Deficitul de vitamine
Vitamina A: creste sensibilitatea la infectii, vederea nocturnã scade, oboseala este mai accentuatã.
Vitaminele din grupul B: obosealã, apatie, scãderea apetitului ºi scãdere în greutate (B1, B3), insomnie ºi irascibilitate,dureri de cap, amorþeli ale membrelor inferioare (B12), anemie, dermatite (B2, B6), depresie (B1, B6, B12), eruptii pe piele (B3, B6), tulburãri digestive, cãderea pãrului. Atentie! Vegetarienii "convinsi" trebuie sã ia suplimente de vitamina 
B12, sau sã bea un pahar cu lapte pe zi. Altfel, în timp, vor face anemie pernicioasã datoratã lipsei acestei vitamine din alimentatie. Trebuie sã mai stii cã alcoolul consumat în exces duce si la o carentã de vitamina B1.
Vitamina C: scade rezistenta organismului la infectii, gingii sensibile, sângerãnde, diminueazã apetitul, slãbiciune muscularã,avorturi sau nasteri premature, anemie (ajutã la absorbtia digestivã a fierului). Vitamina C are proprietãti antioxidante importante (ca si vitamina E) - previne transformarea nitratilor (din fumul de tigarã, mezeluri si anumite vegetale) în substante cancerigene.
Acid pantotenic: probleme ale pielii, tulburãri digestive, vãrsãturi, crampe musculare.
Acid folic: anemie, senzatie de amortealã la nivelul degetelor de la mâini si de la picioare, albirea prematurã a pãrului.
Cei care iau medicamente anticonvulsivante si femeile însãrcinate trebuie sã ia neaparat suplimente de acid folic. Acidul folic se ia cu trei luni înainte de conceptie si în primele 3 luni din sarcinã si are un rol important în prevenirea anumitor malformatii de coloana vertebralã ale fãtului.
Vitamina K: sângerãri.
Vitamina D: rahitism, probleme dentare, slãbiciune muscularã, oase "moi" care se pot fractura la traumatisme destul de mici.
Vitamina E: afectarea reproducerii, piele uscatã.


Necesarul zilnic de vitamine si minerale
Vitaminele si mineralele constituie agenti naturali extrem de eficace pentru prevenirea diferitelor probleme de sãnãtate si chiar pentru vindecarea multora dintre ele, aceste vitamine si minerale trebuie sã fie incluse în alimentaþia zilnicã:
Vitamine:
Vitamina A - vitamina liposolubilã, îmbunãtãteste vederea. Este necesarã pentru cresterea oaselor.
Beta-caroten (o forma a vitaminei A) vitaminã solubilã în apã,antioxidant.
Vitamina D - vitamina liposolubilã. Îmbunãtãteste asimilarea calciului si a fosforului, necesare pentru întãrirea dintilor si a oaselor.
Vitamina E - vitamina liposolubilã, antioxidant. Necesarã pentru functionarea normalã a inimii, muschilor si a sistemului nervos,stimuleazã circulatia sanguinã si formarea globulelor rosii.
Vitamina C - vitamina solubilã în apã, antioxidant. Ajutã globulele albe sã lupte cu infectiile. Este importantã pentru menþinerea sãnãtãþii pielii. Îmbunãtãteste asimilarea fierului.
Tiamina - vitamina solubilã în apã. Participã la procesul de transformare a glucozei în energie. Este necesarã pentru funcþionarea normalã a sistemului nervos.
Riboflavina- vitamina solubilã în apã. Îmbunãtãteste vederea.
Este necesarã pentru transformarea în energie a proteinelor, grãsimilor si hidratilor de carbon.
Niacina - vitamina solubilã în apã. Necesarã pentru sãnãtatea pielii si a sistemului nervos. Joacã un rol important în metabolismul proteinelor.
Vitamina B6 - vitamina solubilã în apã. Contribuie la întãrirea sistemului nervos, îmbunãtãteste digestia.
Acidul folic - solubil în apã. Este foarte necesar pentru femei la sarcinã. Contribuie la cresterea si reproducerea celulelor, printre altele si a globulelor rosii.
Vitamina B12 - solubilã în apã. Conþine elemente minerale de bazã. Este necesarã pentru formarea globulelor rosii.
Biotina - vitamina solubilã în apã. Joacã un rol important în metabolismul proteinelor si grãsimilor.
Acidul pantoteic - solubil în apã. Contribuie la transformarea hranei in energie. Este necesar pentru o dezvoltare sãnãtoasã si producerea anticorpilor.
Acidul paraaminobenzoic - solubil în apã. Ajutã pielea sã se menþinã netedã si sãnãtoasã
Minerale:
Calciul- esenþial pentru sãnãtatea dintilor, a oaselor si controleazã transmiterea influxurilor nervoase. Are, de asemenea, un rol important în procesele de coagulare, în diminuarea unor procese alergice si în stimularea secretiei gastrice, precum si a ritmului cardiac.Cromul- are un rol important în transferul glucozei din sânge în celule.Previne pierderea de masã osoasã la femeile aflate la menopauzã.Sodiul- un macroelement ce are proprietãtea de a menþine constant echilibrul apei la exteriorul celulelor. În organism sodiul intervine si în
mentinerea echilibrului acido-bazic, favorizeazã excitabilitatea muscularã si contribuie la buna functionare a sistemului nervos si a musculaturii.
Fier- intrã în compozitia globulelor rosii, care transportã oxigenul si diversele enzime. Îndeosebi femeile tinere si cele care alãpteazã, precum si copiii în crestere, au nevoie de cantitãti crescute de fier.
Fluor- Este util în formarea si în rezistenþa dintilor si a oaselor.
Magneziu- Magneziul are un rol important în crestere. Are un puternic rol anticolesterolic si antiaterosclerotic, prevenind apariþia infarctului de miocard sau a accidentelor vasculare cerebrale.
Fosfor- În organism fosforul intrã în constitutia oaselor si ajutã la producerea energiei necesare numeroaselor cãi metabolice. Este principalul constituent al acizilor nucleici si participã la stimularea contracþiei musculare.
Potasiu- Are un rol important în reglarea presiunii arteriale, deoarece extrage sodiul din celule, ceea ce scade volumul de lichide din organism.
Zinc- Se gãseste în cantitãti mici în organism, dar are un rol esential în sinteza proteinelor. La nivelul pielii favorizeazã vindecarea unor leziuni precum: psoriazis, ulcer de gamba, acnee.


Pentru aportul de vitamine vedeti gama de vitamine FITNE si suplimentele LIFE IMPULSE.


Stiti care este diferenta dintre produse naturale si bio organice?





Produsele bio organice reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de a trai sanatos. Aceste produse, fie ca sunt alimente bio, produse cosmetice bio, de ingrijire bio, de curatenie bio sau suplimente nutritive sunt compuse strict din plante, din ingrediente organice, fara a fi modificate genetic sau fara sa li se fi adaugat alte produse chimice.
Traseul acestor produse este unul foarte simplu: planta se cultiva pe terenuri pe care nu a fost aplicat nici un ingrasamant chimic; planta culeasa este supusa macerarii fara a i se aplica procedee chimice, iar in ultima faza ele sunt ambalate fara conservanti sau alti substituienti chimici. In plus semintele folosite nu sunt modificate genetic, ci controlate biologic.
Intre produsele naturale si produsele bio-organice, diferenta o reprezinta tocmai acesti pasi mentionati in productie. Produsele denumite generic - naturale sunt bazate pe plante. Ele nu au fost cultivate pe terenuri organice si nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fara substante chimice pentru obtinerea substantei finale.
Pe etichetele produselor cosmetice vedem adesea termeni spectaculosi ca “natural”, 100% natural”, “contine ingrediente organice”, “organic” etc. In industria cosmetica termenul “natural” a fost folosit atat de mult incat multi consumatori considera natural egal cu organic, bio, ceea ce este fals.
Sa vedem care este diferenta dintre aceste concepte folosite in descrierea cosmeticelor noastre:
Produsele ce se pretind pure sau naturale trebuie sa contina numai 2% ingrediente naturale, restul de 98% putand fi de orice fel, inclusiv chimicale.
Consumatorii nu inteleg termenul de organic. Majoritatea banuiesc ca organic inseamna ca respectivul produs nu are chimicale sau ca a fost fabricat manual. Principala diferenta intre “natural” si “organic” este ca nu exista o legislatie care sa reglementeze fabricarea produselor cosmetice naturale, in timp ce produsele organice sunt conditionate de respectarea unor reguli stricte.
Marile organisme de certificare organica din Europa – Soil Association, ECOCERT, ICEA , BDIH,DEMETER,BCS GARANTIE - cer ca un produs cu ingrediente organice sa contina minimum 70% astfel de ingrediente, iar diferenta pana la 100% pot fi substante chimice si conservanti.
In ceea ce priveste produsele etichetate ca organice, certificatorii cer ca acestea sa contina 95% in grediente organice si interzic utilizarea sodium laurel sulphate (SLS) si a altor componente de origine petrochimica. Atat ingredientele, cat si procesul de fabricatie nu implica radiatii, folosirea de pesticide, ingrasaminte chimice si modificare genetica.
Mai detaliat, iata cateva procente pentru usurarea citirii etichetelor:
-un produs cosmetic ce se pretinde 100% organic trebuie sa contina ingrediente 100% produse organice (exclusiv apa si sare). Aceasta este singura eticheta care garanteaza un produs complet organic. Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare si sunt mai rare.
- Un produs organic sau certificat organic trebuie sa aiba cel putin 95% din continut organic proportional cu greutatea (exclusiv apa si sare). Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Cosmeticele pe care scrie ca sunt fabricate cu ingrediente organice sunt cele ce au cel putin 70% din continut organic. Exista mentiunea “fabricat cu organic” pe fata produsului si sunt listate pana la 3 ingrediente specifice. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
- La cosmeticele cu mai putin de 70% continut organic, ingredientele de provenienta organica se pot lista numai in insiruirea de ingrediente, nu pe fata produsului ca si mentiune. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
Produsele cosmetice care se pretind naturale pot contine si numai 2% ingrediente naturale. Aceste produse nu sunt insotite de sigla unui organ de certificare. Pentru a fi sigure ca ati ales bine, orientati-va sa alegeti cosmetice din primele doua sau trei categorii.
Un bun truc pentru intelegerea etichetei produsului cosmetic pe care intentionati sa il cumparati este sa va uitati la ordinea in care apar listate ingredientele, deoarece ele sunt trecute intotdeauna pe eticheta in ordinea descrescatoare a concentratiei. Astfel, pozitia ocupata de produsele chimice pe aceasta lista arata cat de natural este un produs.
Acest articol a fost publicat si postat de Florentina Enus in (productie de servicii) la data de 25/01/2011  pe www.informatiiprofesionale. ro

Cosmetice de LUX BIO

Beneficii

Confera pielii mature o senzatie minunata de prospetime si un rasfat deosebit datorita formulei sale speciale.

Efecte

Complexul foarte performant de reparare din aur pur, argint, ulei de argan, acid hialuronic si o inovatie anti-imbatranire obtinuta din planta senegaleza acacia reduce efectele oboselii, activeaza functiile vitale esentiale si reda elasticitatea si energia. Este recomandata femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

Beneficii

Confera pielii obosite energie, vitalitate si stralucire.

Efecte

Complexul foarte performant de reparare din aur pur, argint, ulei de argan, acid hialuronic si o inovatie anti-imbatranire obtinuta din planta senegaleza acacia reduce efectele oboselii, activeaza functiile vitale esentiale si reda elasticitatea si energia. Efectul antibacterian excelent al aurului si argintului protejeaza fata de stresul oxidativ si de procesele inflamatorii care accelereaza imbatranirea pielii. Este recomandata femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

Beneficii

Lifting fluidul BIO Gold 50 Aqua Bio uimeste cu efectul sau vizibil, instantaneu de lifting!

Efecte

Complexul luxos, anti-imbatranire cu aur, argint, extract de bambus, vitamina E si acid hialuronic combate scaderea elasticitatii, reduce pana si liniile clar vizibile si confera fermitate in mod eficient contururilor faciale obosite. Efectul antibacterian excelent al aurului si argintului protejeaza fata de stresul oxidativ si de procesele inflamatorii care accelereaza imbatranirea pielii. Este recomandat femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

Beneficii

Confera un maxim de energie, elasticitate si prospetime tenului matur.

Efecte

Complexul eficient de regenerare pe baza de aur, argint, esente fine din plante, acizi de hialuroni si o inovatie in materie de anti aging din acacie de Senegal ajuta la reducerea vizibila a ridurilor si o revitalizare optima a pielii. Accelereaza procesul de reinnoire celulara. Este recomandat femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

Beneficii

Delicatete si eficacitate create pentru o experienta de pura placere: riduri diminuate vizibil.

Efecte

Formula pretioasa din aur, argint, acid hialuronic, ulei de argan si vitamina E promoveaza regenerarea pielii delicate din jurul ochilor, hraneste in profunzime si reduce ridurile si liniile provocate de uscarea pielii. Este recomandat femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

Beneficii

Un elixir eficient, minunat de stimulator si regenerator pentru pielea, matura si cu necesitati speciale.

Efecte

Formula concentrata din aur, argint, bambus si o inovatie anti-imbatranire obtinuta din planta senegaleza acacia stimuleaza regenerarea celulelor, hraneste, revitalizeaza si confera fermitate pielii. Extractul din lemn dulce optimizeaza nivelului de hidratare a pielii.Este recomandat femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

CREME DE LUX PENTRU 30 ANI SI 40 ANI CU EFECTE MIRACULOASE puteti descoperi intrand pe site-ul companiei sau click aici